You are here

Magamról

Stempel Zoltán karateoktató

1975-ben születtem, 1986-ban ismerkedtem meg a Shotokan karatéval Kolozsváron (Románia), amit eléggé regényes körülmények között tanultam, mivel az akkori rendszer határozottan tiltotta a harcművészeteket.

Nemzetközi instruktori kinevezés, Stempel ZoltánA Wado-ryu karatéval 1991-ben Erdei Csabának (4.dan) köszönhetően ismerkedtem meg és azóta is úgy gondolom, hogy számomra a legmegfelelőbbel hozott össze a sors. Harcművészetekkel való megismerkedésem előtt cselgáncsoztam, majd 11 évesen elkezdtem shotokan karatézni, 5 év után áttértem a wado-ryu stílusra, ami viszonylag könnyen ment a technikák azonossága miatt.

OKJ-s sportoktatói képesítésemet 1999-ben szereztem meg, 2000-ben sikeresen vizsgáztam 1. danra, 2007-ben 2. danra, 2012-ben 3. danra. Ugyanebben az évben (2012) megkaptam  a nemzetközi instruktori oklevelemet is. 2021-ben vizsgáztam 4. danra.
 
Visszanézve, talán a iaido-t említeném még meg, amit kipróbáltam. Egyébként 2 lány büszke apja vagyok, akik jelenleg velem edzenek és komoly támogatást jelentenek az edzéseken barna övesen és komoly szakmai tapasztalattal.